ROGerson house

 

halifax, ns. Canada

NOVEMBER 2019

THE BRIEF

This family house was built in the 50’s and is now home to a family of four with two children aged ten and twelve. They are looking to modernise the house with a main floor renovation to make it a more family friendly living space. The client loves to cook and no longer wants to feel isolated from everyone else while doing so. They rarely entertain so the focus is that the space works for their personal day to day interactions.

THE Colour scheme

This colour scheme is a monochromatic colour palette consisting of warm whites and soft tones of orange. This calm and elegant scheme has influences from scandinavian design with hints of bohemian flair giving the space natural character. White-washed oak floors keep the space light and are a perfect base for this lovely, warm and enviting scheme.  
 

THE DINING ROOM

This family house was built in the 50’s and is now home to a family of four with two children aged ten and twelve. They are looking to modernise the house with a main floor renovation to make it a more family friendly living space. The client loves to cook and no longer wants to feel isolated from everyone else while doing so. They rarely entertain so the focus is that the space works for their personal day to day interactions.

THE Kitchen

The kitchen is kept light and bright to maximize the natural light coming through the east window. Carefully placed greenery and golden touches will complement the colour scheme and add lots of life to the space. The kitchen is to be a functional chefs dream galley kitchen including a large peninsula with seating on the south side. The client can be cooking in the kitchen and still always be a part of all the activities in the living room. The windows on the north exterior wall would be removed to allow for wall storage, a gas stove and a fridge to be placed along it. The windows on the east exterior wall would be replaced with one large double hung window to allow the morning sunlight to flood the space. 

THE study

The north wall of the study and the pocket door that extends from it is to be painted in Resene Goddess, a juicy pastel orange. The remainder of the room is to be painted creamy white. The orange colour is to be balanced with, plants, window coverings and accessories creating a happy and stimulating space to work. The feature wall is to be finished in chalkboard paint to allow the family a creative way to express their thoughts and ideas as they work on various crafts and projects.

THE bathroom

The bathroom door repeats the front door orange colour, but inside has been kept white to keep this windowless room bright. Light wood accents would be used as well as a fun yet simple patterned tile floor. 

© 2020 by GRNZ STUDIOS